Exposities 2017


Voor de voorwaarden voor deelname klik hier.


Het expositieseizoen 2017 is van 31 maart t/m 1 oktober.
Exposities zijn geopend van vrijdag t/m zondag van 11:00 uur tot 16:30 uur.
De toegang is gratis. Honden zijn niet toegelaten.


 

31 maart t/m 16 april; Mieke Tromp en Merle Carvalho.

De lange schildersloopbaan van Mieke Tromp staat in het teken van kleuren. Kleuren die per land verschillen en zelfs per provincie, steeds is ze op zoek deze zo dicht  mogelijk te benaderen. Naast geschilderde landschappen en etsen is Mieke nu vooral bezig met portretten.

 

 

 

Beeldhouwster Merle Carvalho gebruikt elk materiaal wat voorhanden is en past bij haar ideeën van dat moment. Dat kan steen, hout, plastic of touw zijn, kortom het is zeer gevarieerd materiaal waar zij haar beelden van maakt. 

 


 
 

21 april t/m 7 mei; Madeleine Metsaars en Joke Janssen.

De schilderijen van Madeleine Metsaars ademen natuur, afwisselende landschappen gekenmerkt door verschillende sferen, ieder moment van de dag anders, bieden haar inspiratie. De seizoenen leveren een schat aan kleurschakeringen en vormen, al deze elementen gebruikt zij voor het creëren van een geheel eigen beeldtaal.

 

 

De beelden van Joke Janssen zijn zowel figuratief als abstract. In brons en klei beeldt zij vooral het menselijk lichaam uit.  In steen, voornamelijk marmer en hardsteen, laat Janssen zich leiden door de organische vormen van de steen, herhaling speelt een belangrijke rol in haar werk.

 

 

 

12 mei t/m 28 mei; Katja Berkenbosch en Carla Veldman.

Katja Berkenbosch omschrijft haar werk als “schilderen met papier”, zij werkt met veel verschillende soorten papier die in zeer kleine stukjes worden gesneden of gescheurd. De kleine stukjes papier, “de verf”, worden één voor één met een penseel opgenomen en verlijmd op een multiplex ondergrond. Zo ontstaat er een schilderij met een heel eigen karakter.

 

 

 

Een grote inspiratiebron voor de beelden die Carla Veldman maakt zijn vogels. De vleugels van vogels symboliseren voor haar zowel vrijheid als ook bescherming.  Het te maken beeld staat niet vooraf vast, al gaande het proces ontstaat de vorm en ongemerkt sluipt er met enige regelmaat een mythisch element in. Albast is favoriet vanwege de transparantie en het licht.

 

 

 

2 juni t/m 18 juni; Niek Bruynzeel en Ingrid Pijl.

De schilderijen en tekeningen van Niek Bruynzeel hebben een geheel eigen sfeer en karakter. Natuur is zijn uitgangspunt, landschappen of delen daarvan met sporen van mensen en dieren. De schilderijen zijn opgebouwd uit dunne lagen olieverf, in het meer “lossere” werk voegt hij zand toe voor structuur. Zijn tekeningen zijn intens en licht vervreemdend.

 

 

Ingrid Pijl laat zich leiden door ni